Hot dog

Folkets försvarare - Råd & Rön, har gjort ett test på grillkorv. Alltså den korven som har fött upp det här landet. Det visar sig att oförsvarligt många korvar innehåller mer vatten än "korv".
Svenska foket suckar. Det var väl det här vi trodde. För sucka är fan i mig inte mer än vi orkar med. Det är samma sak med kycklingen. Mest vatten i den. Och ingen reagerar! Som konsumenter är vi fan inte mer värda. Det är ju inte en enda som bryr sig. Priserna höjs och korven blir tunnare. Svenne Banan grillar på som om inget hänt.
Mark my words - det här kommer att gå åt h-e-l-v-e-t-e.
Om 5-10 år så kommer Svensson att stå där och undra vem som drog ner byxorna på han/hon. Då är det försent.

Det kan ju verka löjligt att bry sig om grillkorv, men det är det inte. Det är en del av ett större resonemang. Profiten driver industrin. Och varje öre de kan lura av oss är ett öre rakt ner i fickan på han/hon som är VD.
Allting i dag bygger på tillsatser i maten. Mer tillsatser - mer pengar.
Det bästa vore om vi alla sa upp oss från Sverige. Flytta ner til Italien, till en sån slow city. Där allt är gjort lokalt och får ta tid. Den tid det ska ta.

Som svar på frågan - nej. jag är inte bara grinig.

UFF....

Efter många om och men, så kommer jag äntligen in på bloggen igen. Men nu så funkar inte mms-bloggandet i stället... Jäkligt typiskt.
Borde uppdatera nåt vettigt här, men jag tror det får vänta en dag eller två. Det är liksom fotboll på tv i kväll.

Kortfattat om strejken och det slutliga avtalet iaf. Jävla flopp. Styrelsen i Vårdförbundet borde ställa sina platser till förfogande med omedelbar verkan. I stället så går ordf. Ekelund ut i Dagens Medicin och säger att hennes ställning har stärkts. Snacka om att inte vara verklighetsförankrad överhuvudtaget. De tror så mycket på de lokala förhandlingarna. Problemet är väl bara att Landstinget i Värmland inte har ngt rykte att tänka på överhuvudtaget. Så de kommer bara att grisa på i förhandlingarna här. Det är ingen som kommer bli förvånad ändå... Gunnar Blomqvist, Hans Karlsson, Tore Olsson, Marianne Hed....nåt? saknar totalt känsla/empati för sjuksköterskorna i Värmland. De gränsar till det patologiska. Vi kan glömma att det kommer att hända nåt här. Det är lika bra att vi säger upp oss unisont. Så kan de stå här och stamma sen....