Kung Bore

Landstinget i Värmland hade för ett par dagar sedan en halvsida i de regionala tidningarna (VF, NWT). Det är ett återkommande fenomen, när de vill nå ut till värmlänningen med viktig information. Oftast om nya nedskärningar eller indragna öppettider. Men, i bland så vill de nå oss med hälsofrämjande uppgifter också, tro det eller ej. Fast den här gången undrar jag nog vem som satt i hop den. Var det nån mer än jag som såg den?
Här går alltså LiV ut med information om hur man förebygger/upptäcker köldskador. De uppmanar folk att inte tvätta ansiktet innan man går ut på morgonen, att hålla uppsikt efter vita fläckar hos varandra. Var tror de att vi bor egentligen!? Novosibirsk? De enda gångerna man, nånsin, hör talas om köldskador är i samband med expeditioner till Mount Everest alt. K2 el Nanga Parbat. Och då är tårna nästan alltid redan förlorade.
Jag menar, hur kallt blir det här nere på vintern nu för tiden? -12 som mest? -15 i norra Värmland? Och det inträffar ett par gånger under vintern? Tur att Landstinget är på tårna då, för då slipper vi ta hand om en massa köldskador som annars hade kostat oss en massa skattepengar.

Hur lite verklighetsförankrad är det okej att vara?
När drar de in på det söta kaffebrödet på informationsavdelningen?

Spaning:
Morgon-tv kommer ta över. Det började på TV4 med att efter morgonprogrammet, så följer ännu ett program. Förmiddags-tv, nu med MALOUUU. I framtiden blir hela tv-dagen körd från en morgonsoffa. Tv-hallåan blir s.a.s programledare för dagen. Framåt 16 så byter man bara besättning inför kvällsblocket.
Det är sanningen, för jag kom på det.

Hej.


Hudson River

Med anledning av den spektakulära landningen på Hudson River häromdagen, så bestämmer sig NWT för att göra en follow-up på Karlstad Airport (jo, det heter så, jag lovar!). Flygplatschefen, Peter Landmark, bestämmer sig för att klargöra vissa saker angående fåglar - "....Hela området är också inhägnat, så det är bara fåglar som kan ta sig in, säger Peter."
Tack.

Länk till artikeln:
här

Något gammalt



Hassan återinträder på listan...

Musik 2008

Så här såg det ut då:

Listan för 2008.