Vergelegen

Alltså, allvarligt. Vem uppfann buskisen? Vem, i modern tid, tycker att det är så roligt? Hur många här skulle vilja ha Stefan eller Krister som sin bästa kompis?
Jag fattar det inte. Trilla på rumpan och göra salivstinna grimaser. Har vi inte tagit oss längre än så? Helt utan finess. Det kräver inte ett uns av tankeverksamhet hos betraktaren. Det tar oss i en enda riktning - bakåt. I dubbel bemärkelse. Nä, mer "Little Britain" till folket. Och "Hipp Hipp".
Om jag ska sträcka mig, så kan jag villigt erkänna att "Fawlty Towers" är nåt av det roligaste som gjorts. Men det är å andra sidan inte ens säkert buskis. Mer brittisk parodi/satir.

Iaf. Nu är det semester. Och enbart att uttala den meningen, kommer förmodligen att rendera 4 veckors ihärdigt regnande.

Tears on hold

Det var fem år sedan sist, men nu är de äntligen tillbaka!
Last Days of April spelar på Arvika i år! Fii fasen va gött.

I morrn är det midsommar. Det kommer så lätt att regna.....

National Lampoon

Hur vet man att det är semester?
Jo, när man går hem från jobbet på semesterns första dag, så spöregnar det givetvis....

Umma Gumma

Mobiltelefonförbud. Vad är det bra för? Om det inte är känslig apparatur i närheten förstås.
Jag har i många år varit en av förespråkarna av förbud mot mobiltelefoner på tåg och bussar und weiter. Men nu börjar jag svänga av lite grann.
För varför är det förbjudet att prata i mobilen i vissa tågvagnar? Är det för att man stör mer? Stör mer än vad i så fall? Jämför med volymen på två vänner som sitter bredvid varandra. Men det finns det inga tåg som är fria från? Samtal förbjudet liksom.
Det som irriterar oss mest, med mobilen, är nog det faktum att vi andra inte kan höra motparten. Det är vår egen nyfikenhet som förbjuder mobilsamtal. Inget annat. Där sitter han/hon och skrattar högt, utan att vi andra får höra det roliga.

En av fördelarna (nackdelarna) med att vara ledig en dag mitt i veckan, är att man kan se på värdelös eftermiddags-tv.
Det finns en serie som heter "Vip" med Pamela Anderson. Hon spelar livvakt. I dagens avsnitt var det en norsk delegat som behövde beskydd. Mot vad, undrar ni nu? Jo, mot svenskarna! Under pågående förhandlingar om fiskegränserna. Men tjenare. Sverige lönnmördar norska delegater för lite torsk.
Ta mig fan den sämsta manusidén på den här sidan nyår.

Kalvdans

Jag ska erkänna en sak. I dag har jag, för första gången i mitt liv, åkt cabriolet. Konstigt va? Jag är inne på mitt 36:e år och har inte åkt nedcabbat förrns i dag. Men nu är det iaf gjort. Check.

Jag hade en kort sejour i kväll med ett grabbigt gäng kirurger. På Harry's, inomhus. Tjena. Ska tilläggas att vår kirurgnestor Lars-Krister dök ju faktiskt upp. Han är ju värd tio av de andra. Lätt. Dessutom är han en okrönt konung på Fröding.
Innan det hade vi en lite längre omgång med tapas och öl. Det var trevligare. Det var ju lite annat folk då. Lite mer normalt umgänge, om man nu kan kalla det så.

Laakso spelar live i Karlstad på måndag. Open air på en fest på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Trist att man jobbar då.

Västerbron

SWE-ISL 5 jävla 0
Ja, dra åt helvete. Pojklagssiffror det.
Härzöga-Arvika 4-0 Nästan likadant.

Men visst har hon rätt. Laakso's Worst case scenario är helt fantastiskt grym. Jag stannade på Västerbron, men det finns ju mer på den skivan.

Nu är det äntligen fredag och jag har en 5-dagars ledighet. Sjukt mycket. Vad ska jag göra av allt det här?

Kokosnöt....

Povel Ramel har dött.
Han tillhör ju i rak succession de fäder som betytt mycket för det här landet. Han, Beppe, Tage D och, givetvis, Våge Bromander.

Adventsavslutning på Sundstagymnasiet. Våge Bromander ensam på scen i aulan. Han var den enda mansperson som nånsin fick tyst på alla vildbattingar med tonårsspring i kroppen. Så enkel och självklar.
"Ingen är så lätt att lura som sig själv." var hans stående och helt riktiga citat.

Hej på er!

Ja jag vill leva, jag vill dö......

Är det nån av alla er (haha) som läser det här, som sett "Förfest hos Gabriel"? Det är ett körprogram på SVT. Bara kristna eller kristet anknutna låtar. Folk som ler, ler, ler i oändlighet (en evighet) mot dig i tv-soffan. Jag får lite dåliga vibbar av det där. SVT håller på att "pingstifiera" Sverige.
Dessutom visas det i repris. Bara en sån sak, att man visar en förfest i repris. Livets Ord har säkert mycket inflytande på televisionen. Och han Gabriel då. Alltid i lite för blanka kostymer med stimorol-leende. Visst känns han lite väl incestig? Avslutar alltid med ett "God bless!" Samtidigt som han står och gungar (juckar) lite skönt "till den där fiina gospel-låten". Han dricker varken alkohol eller kaffe. Vilken fin kille...

I dag är det Sveriges Nationaldag. Ut och fira med er. Det ska jag göra.
Vi behöver ha lite norsk yra i det här landet också. Jag ska bli yr iaf, av champagne....

Härzöga-Arvika, 17.00 Ilanda IP. Vad tror vi? 2-1?