Fårögubben

 Ingmar är borta.

Jag har nog aldrig riktigt tagit Bergman på allvar. Hans filmer, de jag sett, har varit lite konstiga, hysteriska, svårtillgängliga. Förutom Fanny och Alexander då. Den är ju fantastisk.
DN ägnar i dag hela kulturdelen åt en runa över Ingmar. Det är inte förräns jag läst den som jag börjar greppa hur stor han var. Det hålls inte tillbaka i adjektiven över honom. Han placeras där uppe bland de tre - Fellini, Bergman, Hitchcock. Typiskt svenskt att inte förstå nåns storhet. Fanny och Alexander fick 4 Oscar 1984. Redan då borde man fattat. Han fick Guldpalmernas Guldpalm i Cannes 1997. Han var stor.

Lyssnar på när de repriserar Bergmans "Sommar". Helt lätt är han inte gubben.
Men iaf. Nu ska jag göra mitt bästa för att bättre förstå den gamle. Jag ska minsann försöka se så många av hans filmer som möjligt den kommande tiden. Sen ska vi se om jag förstår honom bättre.

Bengtsson, en allvarlig kille.

DSC00023.JPG
Bengtsson, en allvarlig kille.

Sen kväll i Leken.

DSC00088.JPG
Sen kväll i Leken.

Knet

Jocke-jävel lurade mig att det var i morgon de släpper biljetterna till Kent. Det var i fredags. Gissa om det finns många kvar då? Näe, just det. Jag som så gärna ville till Gbg och se Kent! Fan.

Koriander i går. En del folk. En del gammalt, en del nytt. Vi hade lirat lite med bandet innan. Det gick väl sådär. Vet inte varför jag ska spela keyboard? Det är liksom inte mitt huvudinstrument. Vad är det då? Gitarr kanske? Inte mitt fel att jag kan spela lite av varje.
Urban har en sjysst synth, såg vi i går före utgång.
Tain Loon har sjysst bläckfisk. Också innan utgång.
Jag tycker fortfarande inte om Fernet.

Jag vill se Kent i Göteborg! Inte dryga, otäcka Stockholm. Fast iofs, om Tomas Andersson Wij kan älska Sthlm, så måste det finnas nån sorts potential?

Pist off

Kom hem från Leken i dag. Från en helt livlös sjö. Två timmar snurrade vi runt utan ett napp. Trams.

Har ni tänkt på att varenda liten håla med nåt som liknar en busstation, numera kallar det för resecentrum? Resecentrum, smaka på det ordet. Där borde det ju, åtminstone, finnas två alternativa färdsätt? Men det är alltid bara bussar. Möjligtvis i Örebro då. Där kan man åka både tåg och buss. Fast det är ju inte en liten håla. Bara en håla.

Var har alla gamla goa fyllgubbar tagit vägen? Ni vet de där som snurrade runt på stadsdelen där man växte upp. De som bara var fulla och roliga. Nu är ju alla blandmissbrukare med psykiatrisk diagnos. Och alla är potentiella våldsverkare. Det är inte lika kul längre. Förutom LG då. Han är alltid LG. Han är rolig. Han gick in på systembolaget i vintras, i samband med slutspel i hockeyn, med en snöskyffel i handen. Höll upp den i luften och deklamerade: " Färjesta' kommer skötte in mål i kväll!". Det är humor. Humor i hans förvirring. Man kan lita på LG. Fråga Bengtsson. Han vet.

Nu mat, och sen repa med ett band. Sen öl i sommarkvällen, typ. (i bland undrar jag om jag är riktigt frisk som skriver sånt där?)

Dag 2

På jobbet alltså. En helveteskväll, så klart. Varför skulle det vara lugnt och trevligt där? Då skulle det väl knappast vara ett jobb. Mer en hobby. Och det får man ju inte lön för. Eller?

Kollade på regionala nyheter när jag kom hem. Ett inslag om den där tragiska branden i Filipstad. Jag kan ändå inte låta bli att undra. Vem, av alla ledsna där, hade ställt fram blommor i en tom Dooley's-flaska utanför lägenheten? Go figure....

Ernst Kirchwhatever

Äntligen flyttar den där jävla mystomten från SVT. Hur fan kan man knalla på i ullstrumporna ( som han säkert gjort själv) och behålla nån sorts värdighet. Han har ju traumatiserat hela Sverige. Finns ju inte en käft som inte får prestationsångest när dom kommer till sommarstugan längre. Nä, tack och hej. Eller tack vette fan.

Afrikafestivalen då? Jo, det var väl på gränsen till succé. Slutsålt och hyfsat väder. Och som vanligt när man jobbar, så hinner man inte se ett smack. Magic Numbers var jäkligt bra iaf. Och Zeigeist.
I år fick man till och med lite sömn. Det hör inte till vanligheterna. Bara ett år kvar till nästa festival.

Träffade Hellvis
http://hellvis.blogg.se på Koriander i går. Han fick en skiva av mig. Det ska bli min nästa livsuppgift - Att förmedla bra musik till folket!
Hellvis spelar tamburin i ett popband, eller hur det nu var.....? Olle http://vanillo.blogg.se var också med. Han vet man aldrig vad han gör.....men spelar tamburin gör han inte.

Sista veckan på semestern. Lagom med ångest alltså. Hur i hela friden tänkte dom, när dom kom på att man ska jobba 47 av årets 52 veckor? Är det inte snedfördelat? Hälften jobb, hälften ledig borde vara receptet? Så att man hinner hitta på nåt.

I dag ska jag äta fiskbullar i hummersås. Så inspirerad är jag.

Afrikafestivalen

I kväll bär det av. Lita på att det inte blir nåt bloggande de närmaste dagarna. Vill ni nåt, får ni ringa..... Alternativt söka upp mig på festivalen :) Jag står i nåt scendike på nån spelning då och då.
Den gamla festivalvanan trogen, så är man tvungen att skaffa lite nya grejer. Ny ficklampa, bälte, strumpor, sovsäck och underställ. För tro mig, om det är nånstans som det är kallt på kvällarna, så är det Arvika. Mycket märkligt. Nu såg jag ju iofs på smhi.se att det ska bli riktigt hyfsat väder under festivalen. Men ändå...

Så vi ses på söndag igen!

Vätskebalans

Tre dagar med ingen sömn, dåligt vätskeintag samt springande på toaletten, ger ju hallucinogen nya dimensioner. I natt drömde jag att jag utförde hjärntransplantationer. I en gammal postlokal på Herrhagen. Jag blev också opererad för, vad man trodde var, blindtarmen. Men som visade sig vara en liten skäggig kines. Bara en sån sak...
Jävligt trist att vara sjuk på semestern.

Dans svensexa i korthet:
Öl, studio, sprit, äventyrsbana, korv, öl, sprit, middag, sprit, Dan kräks, sprit, Dan kräks igen, sprit, hemfärd. Med andra ord; lyckat.

I morgon bär det av till Arvika. Hoppas jag. Det känns ju som om jag är lite piggare i dag iaf.

Full knuff

Såg en kändis på stan - Åse Kleveland. Jag och Bengtsson satt på Blå när hon skred förbi. Stort, tyckte Bengtsson. Sen blev han barnvakt.
I kväll öppnar Pitchers här nere. Om de hinner få ordning på allt. Det får nog bli en sväng och titta lite. 2-3 öl går nog ner iaf. De har ju både Grolsch och Samuel Adams på fat.

Dra åt h-e vad jobbig torsdagen blev. Jag, Johan och Maja spelade TP fram till halv sju på torsdagsmorgonen. Detta efter att ha tryckt i oss en del lättflyktiga drycker på onsdagen. Gick och las oss, upp igen vid 10.30, ner på stan för lunch. Eftermiddagen pendlade mellan frossa och kallsvett, magknip och yrsel. Bengtsson, som också varit ute på kalas, var i det närmaste oberörd.
Efter lunchen på Blå sa han - Nu slog det till..... Och i nästa andetag - Fröken, kan jag få en öl? Rutin eller vansinne?

Happy Camper

Då vet man hur det är att vara nära en lägenhetsbrand då.
Ett tips: gå inte in och duscha när du har portvinssirap på spisen. Det går fortare än vad du kan tro. Att det kokar torrt alltså.
Men nu luktar det allt lite franskt här hemma.  :)

Mediahora

Peter Jihde går tillbaka till skvalkanalen - TV4.
I oktober.
Han kunde ha fått allt på SVT, men i stället så går han tillbaka till lätt-tv. Helt ofattbart.
Det säger ju en del om hans förmodade intelligens. Den är säkert skarp, men den räcker inte så långt.
Vad har vi kvar då? Mats Nyström. Han är ju iofs bra. Och Glenn Strömberg så klart. Med den största snusen. Det funkar ju iofs alltid. Men Peter Jihde gav ju en ny vinkel till det hela. Speciellt med Niklas Wikegård i handen.
Ja, vi får väl se....