Det rätta virket.

När jag var liten, och trillade omkull eller föll från ett träd så fick jag ligga hemma i ett dygn eller så. Sen var det bra med det. Man mådde lite tjyvtjockt i ett par dar, men det var aldrig nån fara. Visst, näsan var sned, men livet var aldrig hotat.
Nu för tiden så är föräldrar livrädda för ansvar. Så fort det har hänt det minsta lilla, så drar de till akutmottagningen. Om det ens är så att deras barn fallit ur sängen och inte ens varit avsvimmat. De kommer direkt. Har barnet feber, åk till sjukhuset. Nånting kan ju ha hänt?
Gemene man, i allmänhet åker gärna till akuten. För ofta. Man kan ha ont i huvudet ett dygn, utan att bry sig. Men om man får ont i magen då måste det vara blindtarmen, och då åker man till sjukhuset. Helt sjukt (fast friskt). Vi värderar smärta så olika. Eg borde huvudvärk föranleda fler besök, för det är ju liksom ett viktigare organ, hjärnan. En tarm kan ju gå åt helvete, men vi kan klara oss ändå. Men det kommer bli hyfsat komplicerat utan hjärna. Vi kansk borde vänja oss vid att ha ont i magen? För det kommer vi att ha då och då. Det har alla, utan att det är nån fara.
Jag tror att ni själva kan dra era slutsatser. Folk i dag är ena jävla klena idioter. Faktiskt. Jag möter dom varenda dag. Ta för helvete lite ansvar för er själva nån gång.

Doi'n 80 in the carpool-lane

George Orwell har skrivit en roman som heter "1984". Jag är övertygad om att många av de mina har läst den. Och ingen av oss tog den på riktigt allvar. Men, allvarligt, det börjar närma sig.

I dag, på Debatt i SVT, så pratade de om det senaste förslaget om trafikförsäkring. Det innebär, i korta drag, att den som är villig att installera en GPS/svart låda i sin bil, har möjligheten att få en lägre premie på försäkringen. Den där lådan registrerar var man kör, när man kör, hur man kör och hur ofta, typ. Så den som håller sig inom lagens råmärken (alltså hastighet) får en lägre premie. Medans de som inte installerar/kör för fort, får en högre.
Visst känns det bra!? Visst var det exakt det här vi ville ha med all den nya tekniken? On-line:andet och det där. Visst är det bra!? Blade Runner, där är vi ju inte, Men tro mig, om 10 år så kommer ni sitta och suga på era sura knogar och undra vad fan det var som brände till där bak på er. Det var ju så jävla gött att ha access överallt. Man kunde blogga från Finland, skicka MMS från festivaler var som helst i Sverige. Men nu jädrar is it biting your ass.
Demagog? Jag? Ja, kanske.

Men Rutger Hauer närmar sig oroväckande fort. Kom i håg det om 10 år.

Födelsedagsdricka Gosset Grand Rosé

DSC00254.JPG
Födelsedagsdricka Gosset Grand Rosé

Andra advent

Jag måste få bekänna en sak - Mea Culpa. Mea Maxima Culpa.

Jag har en enda svaghet vad gäller engelska rom-coms. Den går i kväll. "Love Actually". Jag ser den för femte gången i följd nu. Jag vet inte vad det är? Men jag sitter ensam hemma och skrattar högt åt Hugh Grant när han dansar runt i PM's bostad. Emma Thompson levererar, vad jag föreställer mig vara, en typisk överklassfru som är totalt upplåst i ett förhållande, och tar sin enda tillflykt till Joni Mitchell. Och jag älskar varenda sekund av den!

Ja, det var bara det jag ville säga....
Jo, just det. De får varandra till slut. Det kanske är där skon klämmer....