Home of the Brave

Kent har släppt en ny singel, för er det undgått. Nu börjar det höjas röster ute i buskarna om att det här minsann inte var en bra låt. "Det låter inte som Kent". Nähä. "De har sålt sig". Jaha. "Det låter som en pop-låt". Skräll, det är ett POP-band. Självklart kommer det ske någon sorts utveckling även av Kent. Det vore väl förbannat trist om varenda låt lät som "Blåjeans"? Då hade det räckt med en skiva. Sen kunde de ju bara ha kopierat den om och om igen.

Såg en omstörtande nyhet på reklamen förut. Saft- och syltföretaget Önos har bestämt sig för ett djärvt grepp: 
"100% Frukt och Bär". Det var som fan. De har alltså kommit på ett sätt att använda 100% frukt och bär i sylt. Det är ju nästintill revolution! Va fan var det i innan då? Det som, förmodligen, är mest skrämmande är väl att Svenne Banan tycker att det här är en fantastisk nyhet. Folk har glömt hur man gjorde för bara 20 år sen. Att det faktiskt går att tillaga mat själv.
Om 25 år får alla mat i en slang rakt in i hjärnan. Det är min spaning.

I bland är näsan alldeles onödig. Som nu.

Sin egen lyckas smed...

Lördag. Hoppa in och jobba extra i morgon eftermiddag. Öl med kamrater i kväll. Ofta en dålig kombination. Men kanske inte i kväll....
"Local Hero" på stereon.

Egentligen skulle jag kunna bladdra på här, men det gör jag inte. Nöjer mig med att konstatera att jag inte vann på Lotto i dag heller......

Bozkurt

Hundar, hundar, hundar. I rondeller, med turban, utan.
Vad av vilka följande två är störst:
a/att bränna flaggor, ambassader och mordhota?
b/ att ta debatten, argumentera, komma överens om att man inte är överens?

Det där är alldeles för enkelt, tänker ni nu. Men är det egentligen så mycket svårare? Får religionen och vår tro på den gå så långt att vi mördar andra för vår övertygelses skull? (här kommer kören om korstågen in...) Jag tycker korstågen var avskyvärda också. Punkt.
Får man vara så enögd, så jävla enögd att man har glömt vad man kallat judar, kristna och andra genom åren? Men det är helt okej - för vår väg är den rätta. Vi får kalla Er vad vi vill, men säger ni nåt om nån av oss så smäller det. Jag kan inte ta in de argumenten i mitt medvetande. Jag kan inte tydliggöra dom. Det ligger utan för min begreppssfär. Och det är faktiskt inte bara små, militanta grupper som angripit Israel genom åren. Där har makten i Iran en lika stor skuld. Det är synd på den större delen av muslimska världen, de får bära ett väldigt stort ok i onödan.

Fast vad som är lika illa, är väl folks allmänna slapphet i frågan. Nu blir folk på redaktioner och i maktställning lite lagom skitnödiga. Nu när hotet är att ta på allvar. Då sitter Reinfeldt och mumlar nåt surrigt diplomatiskt, SvD passar på att dra mynt av att dom minsann tagit hänsyn till det hela och inte visat bilderna alls, samtidigt som de retar DN för att de visat för små bilder... Det är väl nu varenda tidning skulle ha bilderna på förstasidan, för att visa att de värnar om yttrandefriheten alla talar om, men inte gör nåt av. Kungen borde öppna Riksmötet i turban och lösskägg. (kanske inte, men ni förstår...) Det förkommer inga motdemonstrationer i frågan? Varför då? Folk är ju rädda för de här fundamentalisterna. De har således lyckats helt och fullt. Kamraten Johan H (
http://mrhall.blogg.se ) har också uttalat sig i frågan. Lite lagom Reinfeldtskt, om man säger så.... :)

I Svd i dag (18/9) finns den, hittills, bästa debattartikeln i ämnet. Skriven av Per Bauhn, pofessor i praktisk filosofi. Läs gärna den. Den avslutas med klokskapet: " Om fundamentalister känner sig marginaliserade, så är det helt i sin ordning. I ett fritt samhälle bör de vara marginaliserade." (SvD 18/9)
Det här blev ett yvigt inlägg. Det är svårt att vara stringent när man är både arg, förvirrad och lite fundersam.

Paintballmatchen i helgen slutade med 7-1 i vinster till The Destroyers mot Bumbibjörnarna. Dessutom ett fett blåmärke i häcken på Mr Hall. Returmatch kommer för dom som önskar.
Min förhoppning att få massakrera Viking, gick ju åt pipan redan när vi lottade lagen. Vi hamnade ju i samma lag. Fast det var inte oävet. Vi gjorde ett par lyckade framryckningar på högerkanten. Vore kul om man kunde någon sorts regelbundenhet i matchandet.

Magnus
(prof. teoretisk praktik)
(dvs jag vet vad jag ska göra, men skiter i det)

Ile de France

Hur mycket hagel får man trycka upp i fejset på alla som har skrivit "Carpe Diem" på sina hemsidor? En film som var stor för hundra år sedan, visst den var fin o bra o allt. Men seriöst. Att göra det till sitt livsmotto; för att det så bra fångar hur jag tänker.....please kill me. Alla har det som livsmotto i kroppen när de föds! Du är inte unik/en stor tänkare/finurlig/Robin Williams/Hasse Aro bara för att du har sagt det. Get a grip.

Jag såg "Hata Göteborg" nyss. Kluvet. Både en bra film och inte. Den lovar så mkt i början, för att sen falla in i ett klassiskt mönster. Relationsdrama som slutar med the obvious. Nån åker i fängelse på grund av kärleken. En bad guy som är dum i huvudet och en hjälte som alla gillar.
Jag såg halva min ungdom i den filmen. Iaf i den där onda killen som är tillkortakommen intellektuellt. Han som samlar folk runt sig med hjälp av hot om våld. Jag kände honom när vi växte upp på Herrhagen. Han var skinhead. Vi var några som föll till föga. För, tro mig, det fanns belöning i det också. Vi blev några att räkna med. Helgkvällarna med Heineken på burk, Du Gamla Du Fria för full hals och sen ner på stan för att driva runt och sätta skräck i folk. En fredagkväll fick jag låna hans oxblodsröda Dr. Martens. Fatta att ingen satte sig på mig den kvällen. Typiskt ungdomsmönster. Identitetssökande. Thank God att man blir äldre.....

Han som spelar ondingen i filmen är för övrigt han som gör barnprogram på SVT - Nic Schröder. Vet alla föräldrar om det?

Via Appia är till salu igen

DSC00183.JPG
Via Appia är till salu igen

Cacciatore

Fan vad skönt att det börjar bli lite kallt va? Hösten är fan bra den.
Sommaren är så jävla stiff med förväntningar på det "fiina vädrö". Som aldrig dyker upp. Då blir folk sura och går runt och gnäller i stället. Och är det varmt hela sommaren, ja då är det för varmt.
Och alla måsten på sommaren....sola, bada, åka bort, hälsa på, grilla, måla stugan. Vi spänner ju upp oss så ini helvete, så det är konstigt att inte fler läggs in för utmattningssyndrom efter sommaren.

Hösten däremot, den har ingen jävel speciellt höga förväntningar på. Så den kan ju bli hur som helst, utan att nån egentligen bryr sig så mycket. Det kan spöregna två veckor i sträck - so what.? Det är ju höst. Och är det fint en vecka, så tycker alla att det bara är en positiv överraskning.

Och visst andas höstluften lite mer framtid och förhoppning än den där kvalmiga sommaren, när den väl rullar in? Gå ut en sväng och känn efter själva....

Viking har ont i magen.

DSC00175.JPG
Viking har ont i magen.

Skivan fortsätter :-)

DSC00173.JPG
Skivan fortsätter :-)

Sen blev det lite kreativt.

DSC00170.JPG
Sen blev det lite kreativt.

Det börjar med champis :-)

DSC00169.JPG
Det börjar med champis :-)