Veckans (v)inköp :)

MMS

Veckans (v)inköp :)


Samborombom

Jag har haft en debatt på jobbet.
Vi pratade om samkönade äktenskap, i skenet av respekt för religioner. (ni anar var det här tar vägen...)

I dag är vi väldigt noga med att ha respekt för andra religioner; islam, judendomen, hinduism und so weiter. Vi ska inte karikera Muhammed som en rondellhund, inte skoja om judarna eller om de som tror på träd, gräs o stenar. Om de vill stena kvinnor till döds för att nån glömt att täcka håret, så ska vi förstå det. Inte acceptera, men förstå varför det händer. Det är så i deras religion. Stjäl man nåt, så får man finna sig i att få händerna avhuggna.
I Sverige vill vi helst lagstifta om att Svenska Kyrkan ska viga samkönade par. Jag säger det igen; vi vill lagstifta om det. Varför respekterar vi inte religionen här? Är "vår" religion sämre, mindre värd? Ska vi tvinga kyrkan till nåt som inte står i deras heliga skrift? Och på vilka grunder i så fall? Vad händer med de eviga värden som kyrkan står för då? Det räcker om riksdagen bestämmer att så här är det, nu får ni anpassa ritualen efter detta. Skit i vad det står i bibeln....vi lever i en demokrati. Tjena.

Å andra sidan ska sägas, att så strykvänlig som Svenska Kyrkan varit de senaste 15-20 åren, är det väl ingen annan religion som varit. Här höjer vi i taket och sänker tröskeln. Allt för att vara en folkkyrka. Alla ska med, ingen ska lämnas bakom. Inte ens de som inte vill med. Vill du ge ditt barn en moped? Konfirmera det!

Det är lätt nu, att tro att jag är anti-samkönade förhållanden. Men så är ikke fallet.
Jag tycker bara vi ska ha mer respekt för vår "egen" kyrka. Det finns en gräns för hur mycket vi kan köra över den....

Skrik

Jag har bestämt att The Knifes "Silent Shout" är en av världens bästa låtar.
Inte bara för att jag, Jockelainen och Samuel gör en fantastisk a capella-version, utan för att den är liksom komplett på nåt vis. Så fort den börjar så vet man att det här kommer bara gå fortare och fortare.....
Snart kommer Tiger Lou med ny skiva. Äntligen.

Är det bara jag som stör mig på våran lokaltrafik? Inte så att de är sena, eller att de kör konstiga rutter. Utan att bussarna låter så in i helvete mycket! Det är liksom ingen som helst motordämpning där alls. Fler som håller med?

Jag beundrar fok som orkar blogga varje dag. Att beskriva sitt liv i detalj, när nästan alla dagar är likadana. Eller så är det bara mitt liv som ser ut på samma sätt ofta?
Om
Hellvis hade varit köttätare, hade det varit kul att följa hans matblogg. Nu äter han ju bara Quorn. Undrar om han vet hur man "gör" quorn? Då skulle nog ganska många sluta med det.

Jaja.....lördagkväll. Hejsan hoppsan. Det kunde åtminstone ha varit nån bra konsert i kväll, men ikke.

And then again.....

Japp, så kan det gå.

Förra veckan....

Tja, vad säger man? Arvika släpper Depeche Mode som huvudakt nästa sommar. Inte ett värmlandsöga är torrt. Vad gör man efter det? Vad finns kvar? Det skulle vara U2 då....

Så här lät det förra veckan:

Förra veckans mest lyssnade

Depeche Mode till Arvikafestivalen!