Veckans inköp

DSC00274.JPG
Veckans inköp

TAW

DSC00272.JPG
TAW

Projekt Amundsen

DSC00271.JPG
Projekt Amundsen

Beaker

Vad jag inte visste, var att Herr Hall varit med i the Muppet Show!?

http://www.youtube.com/watch?v=Jt8Q7Fsa_Vs

Mycket nöje!  ;)

How we won the west

Det får vara slut på det nu. Alla medelålders, hyfsat överviktiga män i mysbyxor som "gör stan" på helgerna med ett bluetooth-headset halvvägs in i skallen. Jag kan se för mitt inre öga hur de sätter sig i kombin, nånstans i Slottsbron, och åker in till stan, samtidigt som de känner sig jävligt online när de pratar med Timmy/Konny/Johnny/Ronny med "BÅDA HÄNDERNA PÅ RATTEN!"
Förmodligen måste man avlägsna deras headset kirurgiskt sen.
Min kompis Petter har, faktiskt, nåt som skulle kunna fungera. En liten manick, inte större än en kapsyl, som man kan ha hängande runt halsen och bara applicera när det ringer. Med tanke på hans uppträdande, skulle den kunna passera för en hörapparat.

Har insett att handbollen är inte vad den har varit. Det finns ingen Wislander, Lövgren, Vranjes, Hajas, Thorsson längre. Lite som med skidskyttet. Var är Magdalena Forsberg när vi behöver henne!? Det går utför...

Ohyra

Det är Guldbaggegalan i kväll. Jag hoppas, massor, att Darling tar hem en massa fulingar. Fast kruxet är; de lär inte vinna båda baggarna för huvudroll, alltså manlig - kvinllig. Det kanske blir en av de två. Frågan är då vilken som ska vinna? Michelle Meadows eller Michael Segerström?
Om Michelle vinner så sporrar det henne i hennes fortsatta karriär som skådis. Fast eg borde Michael vinna den, för han gör sitt livs prestation i filmen. Ska vi belöna entusiasm eller lång och trogen tjänst?

Hieronymus

Green Bay förlorade semin mot NY Giants. Det var NFL-historiens tredje kallaste match. Inte för att det underlättar... Super Bowl blir inte lika roligt att se nu.

Är det bara högstadieelever i handbollslandslaget? Läste en intervju med förbundskaptenen att de lovat hela laget pizza om de vann matchen mot Slovakien. Hallå. Pizza? De spelar VM i handboll, och när de får önska sig vad de vill, så vill de ha pizza? Nån sorts ambitionsnivå måste väl ändå existera? Släng in ett tv-spel också, så kanske de vinner hela turneringen? Medaljer behövs inte - vi skickar hela laget till Euro-Disney i stället.

Jag har övergett tanken på en vit vinter (snö alltså). I stället kollar jag efter en ny cykel. Crescent eller Focus FatBoy? Svart eller vit? Skivbroms eller v-broms? 5495:- eller 7998:-?
Apropå vit vinter, så fortlöper den festfria månaden utan det minsta gnissel. Fast man får svara på väldigt många dumma frågor. Det verkar som om gängse är att dricka. Inte att inte dricka. Konstigt. Borde väl eg vara tvärtom?

Men jag ser fram mot grabbmiddag den 2/2 :)

Urban Legends

 I vanliga fall skulle jag inte ha lyssnat det minsta på en sån här historia. Men i dag berättades den av en arbetskamrat som är mkt trovärdig, och händelsen utspelade sig bara ett steg bort, d.vs det var hennes bästa kompis som hade varit med om det. Den är nästan för bra för att vara sann, och svår att återberätta i ett komiskt format här. Men jag gör ett försök:
Jenny hade fått med sig ett ragg hem för natten. Så långt allt väl. Det var dagen efter som problemen började. Enligt gängse tradition så är man lite dålig i magen dagen efter, så även det aktuella ragget. När han "breaks some wind" så följer det med en anings innehåll som landar på tapeten. I förtvivlan så skubbas det med div klädesplagg, vilket inte gör saken bättre. Han bestämmer sig för att hämta papper/trasa från köket.
Till saken hör att Jenny har en loftsäng, med stege. Ragget är så smått i panik, så han beslutar sig för att hoppa ned från sängen. Det gör han, varvid han landar på hennes chihuahua och omedelbart avlivar den.
Stor humor. Bakfylleångest har fått en helt ny innebörd :)

För övrigt kan jag tänka mig att det var nio stycken väldigt förvånade indier som klev ur smuggel-containern i Arvika i morse. Speciellt när de bespetsat sig på att möta världsmetropolen London.

Tomas Andersson Wij 2

Okej. Nu har jag lyssnat på nya singeln, kanske, 40ggr. Den blir ju bara bättre och bättre. Arrangemanget är bra, ren rak pop/rock. Men texten växer för varje gång man lyssnar. Speciellt om man har TAW's uppväxt i åtanke, och det måste man ju ha. Sökandet fortsätter. Ebeneser.

De har flyttat fram skivsläppet till 20/2.....
"det känns som om min kraft kommer ta slut". Det måste bli vår snart.

Fruängen

Har i några dagar nu lyssnat på TAW's senaste singel - "Jag har simmat långt ut från land". Baske mig om man inte anar lite Lundell/Springsteen i det hela. Tidigare har han haft en svensk, singersongwriter-stil, med personliga texter som tilltalar. Texten är fortfarande i det skiktet, men arret på låten är lite mer.....bombastiskt? Kanske inte ett ord man förknippar med TAW, men nåt åt det hållet iaf.
Låten finns att lyssna på: www.myspace.com/tomasanderssonwij

I min strävan att verka alltmer pretentiös, så tänker jag förmedla en text ur dagens DN, skriven av Joar Tiberg, som är lite rolig att läsa. Och tänkvärd:

Snart betar älgarna under liftkorgarna.
" När de skulle till att bygga anläggningen mitt över Klarälvdalen i början av nittiotalet var det en av de gamla, religiösa i byn som sa: "Tar de berget så blir det ingen vinter mer."
Hon fick rätt, hon också.
Förra vintern körde vänner och grannar snö med lastbilar upp till toppen, en helikopter flög dag och natt och bombade snö... Nu läser jag att just där ligger januaritemperaturen sju grader över det normala, inte ens snökanonerna kan jobba i sådant väder. Och man har just satsat 250 miljoner på nya nerfarter.
Tänker på granen. När den ska till att dö blommar den våldsamt en sista gång, sätter tusentals kottar i en sista stor ansträngning.
Snart ska det bli tyst i dalen, rockmusiken i pisterna skruvas av. Och på några få år rullar slyet in över backarna. Älgarna går och betar under liftkorgarna. Leken är över. (DN 12/1 2008)

BeNeLux

Kanal 12, Karlstads egen kändiskanal. Reportage med en förare av Hemglass-bilen. Han får frågan om vilka glassar som är goda. Efter en stunds rapande kommer:" Sen har vi Mövenpicken... Världens goaste glass! Den är från Sveisch...."
Ridå.

Full knuff!

Fredagen den 7/3 är ett viktigt datum. Nästan lika viktigt som den 6/2. Det senare datumet är när Tomas Andersson Wij släpper sin nästa skiva, "En Sommar på Speed". Det förra är när han spelar med hela sitt band på Trädgårn i Göteborg (Sveriges framsida). Det känns som en värdig och lustfylld inledning på våren. Jag tror vi bestämmer det - Våren börjar fredagen den 7/3 i Göteborg. Här uppe i Värmland börjar den 3 veckor senare.

Kort sammanfattning - jul/nyår. Jul så jobbades det mest. Och det var fest hos Bengtsson, som vanligt. Trevligare i år. Detta till trots att det saknades en del kvinnlig fägring. Könstigt.
Nyår var en resa i maten och vinet. Ända fram till mitt i natten när hela det sociala regelsystemet bestämmer sig för att braka samman. Men maten och vinet var bra iaf.
Sen blev det nästan en vecka med sena nätter och mkt filmtittande. Svårt att ta sig ur det där dygnsgreppet. Men nu är jag "äntligen" tillbaka på jobbet igen. Tack Gud för rutiner och varma duschar på morgonen. Nu känner man sig som en fullvärdig medborgare igen.
Det enda jag saknar nu, är att snön kommer ner och stannar kvar åtminstone en månad! Är det så himla mycket begärt?
Dessutom så är det tydligen så att det är en ispropp som hotar Karlstad. Det står det i NWT iaf. Det är risk för översvämning. Spännande.