Mindfulness - Schmindfulness

Det är ju otroligt i ropet med Mindfulness. Det ska fulnessas både här och där. För några veckor sedan satt man i Malou's studio med nån läkare och några försökspersoner och fick en instruktion i hur man gör. På riktigt.
Det här skall alltså vara den moderna människans nya svarta. De kommer i ordningsföljden: Susanne Lanefelt - yoga - slow food - pilates - närproducerat - zumba - mindfulness.
Det behandlas som om vore det en nyhet?

Hur många, med mig, kommer i håg högstadiet när man fick ligga på ett tunt, kallt liggunderlag och lyssna på en förinspelad röst som sa åt oss "att ligga tungt mot underlaget", "känna puslens slag i kroppen", "känna efter hur foten/handen/benet/armen känns mot underlaget", "fokusera på en kroppsdel i taget".
Blaj. Allting går runt och återkommer. Men värderas som en fantastisk nyhet varje gång.
Den moderna människan behöver någon som talar om vad jag ska göra och vad som är rätt och fel. Ingen litar på sin inre kompass längre. Ingen törs.
Upplever vi LCHF-kosten som nåt nytt? Titta tillbaka en 50 år  i tiden. vad åt man då? Fett, fett, fett, fett. Inte fan hade vi samma bekymmer med hjärtsjukdomar då.

Deepak Chopra försvann, men lita på att han återkommer när nästa generation av ängsliga, självkänslo-svaga människor växer upp.

Introducing:

The Strange Doublestache


Nämen! En hel kartong! :-D

dsc00680 (MMS)

Nämen! En hel kartong! :-D


Strage och Takida

Jag ska inleda med att säga att jag faktiskt försökt få tag på artikeln online, så jag kunde länka. Men, den låter sig ikke finnas nånstans på DN's sidor. Nån internet-smartare person än jag kommer säkert hitta den.

Hur som haver, inledningsvis behöver jag förklara (eftersom jag inte hittar artikeln) vad en Human Centipede är. Det är alltså, roughly speaking, om man syr ihop bakomvarandes mun med framförvarandes ändtarmsmynning. Så där kan man hålla på med fritt antal individer tills man får en lång "enhet", eller vad vi nu kallar det. En organism, om ni så vill.
Nu till det braiga, och här citerar jag ur DN "På Stan" 15/10 2010:

"Artister som härmar sina idoler tycks ofta vara fastsydda vid förebildernas stjärtar. De sväljer deras sämsta idéer, gör influenserna ännu sämre och för dem vidare till nästa artist i kedjan. Denna process, en inverterad förädling, visar varför exempelvis den svenska gruppen Takida låter så illa.
De kryper sist i en mänsklig tusenfoting där stjärtarna framför tillhör den amerikanske "Idol"-deltagaren Daughtry, postgrungebandet Nickelback och Kurt Cobains spöke".

:)

Min utsikt på jobbet. En lugn fredagsnatt ...

dsc00678 (MMS)

Min utsikt på jobbet. En lugn fredagsnatt är snart slut :)