Mindfulness - Schmindfulness

Det är ju otroligt i ropet med Mindfulness. Det ska fulnessas både här och där. För några veckor sedan satt man i Malou's studio med nån läkare och några försökspersoner och fick en instruktion i hur man gör. På riktigt.
Det här skall alltså vara den moderna människans nya svarta. De kommer i ordningsföljden: Susanne Lanefelt - yoga - slow food - pilates - närproducerat - zumba - mindfulness.
Det behandlas som om vore det en nyhet?

Hur många, med mig, kommer i håg högstadiet när man fick ligga på ett tunt, kallt liggunderlag och lyssna på en förinspelad röst som sa åt oss "att ligga tungt mot underlaget", "känna puslens slag i kroppen", "känna efter hur foten/handen/benet/armen känns mot underlaget", "fokusera på en kroppsdel i taget".
Blaj. Allting går runt och återkommer. Men värderas som en fantastisk nyhet varje gång.
Den moderna människan behöver någon som talar om vad jag ska göra och vad som är rätt och fel. Ingen litar på sin inre kompass längre. Ingen törs.
Upplever vi LCHF-kosten som nåt nytt? Titta tillbaka en 50 år  i tiden. vad åt man då? Fett, fett, fett, fett. Inte fan hade vi samma bekymmer med hjärtsjukdomar då.

Deepak Chopra försvann, men lita på att han återkommer när nästa generation av ängsliga, självkänslo-svaga människor växer upp.

Kommentarer
Postat av: J.

Jag kan bara hålla med om ovanstående. Jag skulle vilja lägga till att jag tror att människor idag generellt sett söker mer efter vägledning, en kompass om du vill. Förr fungerade tron som en stöttepelare att luta sig mot, sedan idealiserade politiska värderingar. Nu är det tomt. Man står högt upp i Maslow-pyramiden och inser att det inte är så bekvämt att stå där och tänka på att det kanske inte finns mer än så här.

Det är klart att folk som inte tror på gud eller socialismen letar efter nåt nytt. Scientologi, löpning, mindfulness, lchf, skit samma. Bara man får nåt att hänge sig åt.

2010-10-27 @ 15:03:13
Postat av: Che

Jag tror du behöver äta något med långsamma kolhydrater Magnus, så du lugnar ner dig lite. Tänk på hjärtat.

2010-10-27 @ 15:38:52
Postat av: Skägget

J - Church!

Che - jag gör ju det....

Postat av: hogie

Du är ju lite gammal och efter, det märker man. Men det gör inget. Du är go ändå. Mindfullness har ju varit hett i ganska många år.



MEN... Det som jag tycker är himlans märkligt är att LCHF, GI och Whatever målas upp som mirakelkurer. Vad hände med att vi ska röra på oss? Blir alldeles knäckt över de här tanterna och gubbarna som äter GI hela dagen och sen går hem och sätter sig framför soffan och är jävligt nöjda över att de "äter rätt".

2010-10-28 @ 16:50:06
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback