Ohm's lag.

Jag lovar och svär, dyrt och heligt, att jag aldrig ska fuska med tv-avgiften. Hur innerligt trött kan man bli på reklam-tv? Först hade vi TV3 som man kräktes på. Då framstod TV4 som "folkets kanal". Sen dök det upp mer dollartecken hos TV4 också. Så nu är de pretty much screwed dom med. Tror knappast att Jan Scherman tittar på TV4 när han är hemma.
Sen kan man ju tycka vad man vill om den "statliga televisionen", men gud så skönt att kunna se en hel film eller sportevenemang utan nåt jävla avbrott med "Merci for being you". Firman som gjorde "Merci"-reklamen ska jag personligen tvångsklippa och smeta in i ap-bajs. Sen ska jag vifta med en chokladkartong framför deras bruna ansikten.
Ja, och Anja Pärson då? När ska hon ge sig? När börjar det bli tragiskt bara? Jo visst, hon har gjort några bra tråningsåk, men har man hållit på så länge som hon har så kommer man nog sätta några träningsåk här och där? Nä, sluta nu och flytta ned till Monaco med hon fotbollstjejen i stället. Så vi slipper höra hennes näs-täta uttal på tv mer.

Äntligen Koriander! :)

dsc00702 (MMS)

Äntligen Koriander! :)


Kamprad.

Jag har inte alls följt programmen eller debatten runt IKEA. Jag såg ett program häromkvällen. Jag tror att det var nån sorts uppföljning runt det hela. En sammanfattning.
Och jag förstår inte, uppriktigt sagt, vad som är the fuzz?
Ingvar startade ett företag för länge sedan, i riktningen att tjäna pengar. Vilket torde vara grundbulten för alla företagare?
Sen har det växt sig otroligt stort, och dragit in massor med pengar. Pengar som går in till Ingvar. What is the point? Har det helt plötsligt blivit dåligt att tjäna pengar?
Man uttalar i programmet att det inte har begåtts några juridiska fel. Nämen dåså. Utan här så talar man om moraliska aspekter på att IKEA rider på nån sorts "svensk våg". Man använder sig av Sverige som varumärke. Och då, i den metafysiska sfären, så borde de betala mer skatt?
Ingvar tar in 3% av all intäkt till en stiftelse i Liechtenstein. Är det ovanligt? Hur funkar franchise-åtagandet hos McDonalds och Burger King? 3%, allvarligt....
En storm i ett vattenglas är det. Inget annat. Janne Josefsson on speed, typ.

Gravity...

...it's the law.

Nocturn

I går, när jag vaknade efter nattjobbet, hade jag en rolig idé. Det var något om det nya sjukhusbygget/personalfest i nya lokaler med sprit/amatörism/gladporr med Jarl Borssén. Men när jag skulle få ner det på papper, var det inte alls lika roligt längre.
Nattjobb är inte bara bra.
Hur många har hört talas om Al Shabaab-milisen? Det skall tydligen vara en av de mest fruktade militanta grenarna av extrem-islamismen. Jag har en bild på den här:
(dålig kvalitet, jag vet)
Allvarligt. En armé i sandaler? Egentligen borde vi i norra Europa vara ganska trygga då. Det är väl en anings för kallt för att bedriva terrorverksamhet i sandaler?