Veckans vinköp

DSC00348.JPG
Veckans vinköp

Pistepirkko

Kan inte nån be Ekwall på tv4-sporten att skaffa sig en ny frisyr!? Seriöst, han är inte det minsta lik nån i Beatles. Kommer aldrig att bli heller.

HAARP

I dag kom den. Förra årets mest överlägsna live-upplevelse. För dom som var där. Vi andra nöjde oss med Hovet


image69.

Morotshjärta

Ja, så kom han till sist då. In på scenen på Trädgårn i Göteborg!
Han öppnar med "Jag har simmat..." redan där tänker jag -Shit, nu bränner han 40% av krutet på öppningen. Frida och jag hade en tävling innan om vilken låt han skulle öppna med. Jag gissade på "Hälsingland" eller "Landet vi föddes i". Frida gissade på "Oroshjärta". (jag vann för övrigt tävlingen mellan mig, Therese o Erik på MUSE. De öppnade med Knights of Cydonia)
Sen blir det 4-5 låtar som är på gränsen till för sega. Inget händer, folk applåderar fortfarande entusiastiskt, men det lyfter inte en millimeter från golvet. Sen kommer "Hälsingland". Då jävvlarr. När låten är slut sjunger folk fortfarande på den där oooaaa-slingan, så bandet får köra refrängen en gång till.
Sen dippar det lite igen. Tomas glömmer textrader, vilket inte känns likt honom. Så kommer "Oroshjärta" och det tar tag i oss. Alltså, kortfattat, det går lite upp och ned. Och anledningen till att vi tycker det, beror förmodligen på att vi står ganska långt bak. De sista 2-3 låtarna så går jag ända fram till scenkanten. Det är nåt helt annat där. Så egentligen beror det nog bara på mig.

3+ är omdömet. Mest för att jag känner det som att Tomas gör turnén mest för sin egen skull. Inte så mkt för oss. Det borde vara tvärtom eg. Det är vi som köper biljetterna och skivorna. Så är det. Men nu har jag ju iaf anledning att åka till Örebro och se honom där igen, utan band :)
I övrigt var det en ganska koncentrerad Göteborg!s-vistelse. Jag blev iaf väckt i morse av att Elsa var högljutt glad vid kvart i åtta (Frida och jag kom hem vid 02-tiden). Sen förklarar Martin, orienterar-friskt, "här får man inte sova". Jo tack...
Nu är det lördag och det ska drickas några glas vin. Sen blir det söndag, och då kommer allt bli mkt bättre. :)

Tomas igen.

DSC00323.JPG
Tomas igen.

Sista låten med Tomas

DSC00327.JPG
Sista låten med Tomas

0520

I Trollhättan händer två saker. Jag blir lämnad som ansvarig för en 8-månaders gosse när mamma måste på toa, i tio minuter. Allt är lugnt, tills lokföraren bestämmer sig för att underhålla med tider på anslutande tåg. Mild (T9 föreslår MILF som första ord här...) panik utbryter. Pojken vaknar, jag ler - han dissar mig och somnar igen. Blondinen har bytts ut mot en invandrarkille med keps. Han sitter oavbrutet och viftar med biljetten mot ansiktet. Som om vi var i Marocko. Det luktar Farenheit på dunk.

Misconduct

Just när man tror att hela resan mot Göteborg! ska delas med en kille från Kil, som spelar alldeles för mycket hockey, så bestämmer sig Gud för att vara god. Ner bredvid mig slajdar en sval pop-blondin med en bok av Sartre i handen. Hockeykillen hade satt sig fel. Bara en sån sak.

Innan Kent i lördags,

DSC00316.JPG
Innan Kent i lördags,