Tomas Andersson Wij, Lorensbergsteatern

Jahapp..... Man kan tycka att med en tekniker från Angered och en trummis från Mölndal, så borde det ju vara spikat hos göteborgspubliken, liksom. Men ikke.
Det är nåt med Tomas och sittande publik. Det blir aldrig 100%. Nu var han väl uppe på 80-85% emellanåt. Han öppnar starkt, i två-tre låtar, och tappar sen lite tempo. Och då blir det som svårt att hämta upp det igen. Speciellt när den självklara publikfriaren "Hälsingland" körs avskalat och lite down-tempo. Då spelar det ingen roll om han får i gång oss att ooohhh-oooh-ooohha med i slutet.
Roligt dock att han kör en hel massa låtar som han inte kört tidigare. Trist att han tappar texten i "Du hade tagit det helt fel".

Hans tidigare så självklara styrka - mellansnacket, är som bortblåst. Det vi läste i recensionerna från Sthlm, är också det exakt samma han levererar i go:teburg. Inget utrymme för improvisation här inte.

Men, på det hela, 4 strykjärn av 5. Kanske mest för att längtan efter honom har varit så stor? Man blir sugen på att åka till Katalin och kolla igen....

Just det, förbandet - Ola Joyce. Jorå, det kan nog ta sig det med. Om han slutar spela fel på sin keyboard.

När vattnet plötsligt tar slut i K

6f6bbf958fb68738c3fcb4932174df6e.png

När vattnet plötsligt tar slut i Karlstad :)


Ruwaida

Jag vet inte om det är oroväckande, och/eller om jag är klärvoyant, men Yvonne Ruwaida dyker upp igen i bloggen. Den här gången i ett betydligt sämre skick.

Fantastiskt hur mkt uppkopplad hon måste vara.... Men allvarligt. Kan inte nån bara kasta ut henne? Eller tvinga henne att bara äta majonnäs i två månader. Utan nåt att dricka till.

Restidsgaranti

SJ's VD Jan Forsberg har en lön på 3.850.500:-/år. Det är en del pengar det. Han började på SJ 2002.
Om jag fyrdubblade min lön, skulle jag ändå aldrig ens vara i närheten av den lönen. Under samma period som han varit VD för SJ har lokförarna gått upp 23% i lön.
Ulf Adelsohn (den gamla moderaten, nu ordförande för SJ) säger att Jan Forsberg gick med på att börja på en låg lönenivå, med löfte om en ökning om SJ presterade bra resultat.

Men vänta här nu....! Nu vet vi varför servicen är sämre och tågen sena.... Pengarna går till VD'n!?
Ja, just det, vad var Jan Forsbergs ingångslön? Jo - 1.920.000:-/år.
Klart han vill ha mer betalt killen.....

Jag hör dig dåligt...

Ja, okej. Här kommer den.
TAW har släppt ny skiva. Och om nån recensent tidigare har kallat honom för svår, då får han stå i skamvrån nu. För det här är banne mig inte lättillgängligt. Visst, det är pop-Tobias Fröberg som producerat. Det märktes inte. Eller ja, kanske lite. Men nån pop är det inte.
Tomas står rakryggat kvar. Precis så som vi älskar honom. Allt är bättre än ingenting.
Det kan bli kul att höra honom live med orkester, för skivan känns lättare. Mindre arrangemang. Men det är en bra skiva. Så klart.
Svagare än förra, men bra.
Så vi ses i Gbg den 28/3 då?  :)