Etiopien-journalisterna

Jag har grunnat på det här sen den första gången jag såg bilden. Ni har sett den ni också. Det är en av de mest spridda bilderna på internet av de svenska journalisterna, som nu sitter i fängelse i skurkstaten Etiopien. Jag ska visa den här nere:
Journalisterna i Etiopien
Varför har de armen hängande i en gasbinda? Båda två? Är de ute på blodgivarturné? Båda har också nån sorts bandage runt höger armveck. Vad har hänt där? Har de fått droger i sig? Kan nån förklara?
Sådär brukar de patienter som långtidsregistrerar ett EKG inne på sjukhuset gå runt. Är det inte lite skumt?

Sveriges Mästerkock?

Jag har ju inte följt det här, så det blir inget inlägg(ning....) om vilken mat de presterar, eller vem som ska vara kvar vs åka ut.
Jag vill fästa er uppmärksamhet på vinjetten. Det är ju ett antal klipp där deltagarna står i ett kök och gör, mja, köksbetonade saker. Nån skär i en bit entrecote, nån serverar en tallrik med strömming, nån vispar nåt o.s.v..... Men, titta när hon Siri (?) glider förbi i rutan. Vad får hon göra? Jo, hon får dela en vattenmelon på mitten, för att sen vika i sär halvorna och hålla upp de, liksom, framför barmen.... Är det nån mer än jag som får lite olustiga, gubbskrockiga vibbar av det där?
"- Sjyssta meloner...höhöhö". Modern tv?