Christer Björk...lund, -man, -gren, -kvist...vad heter den jävla pajasen?

Schlagerhysteri. Det är ju inte som när ABBA vann i Brighton -74. Nu är det ju allt från opera till metal (eller försök till metal).
Nej, Irland är nog de enda som gjort nåt vettigt av det här. Som sitt bidrag skickar de en kalkon till finalen. Det är humor och insikt i det bidraget.

Och Kristian Luuk då!? Som är så kategoriskt urusel varenda gång han visar ansiktet i tv. Han borde fan åka runt till varenda svensk och be om ursäkt, för att sen få smisk med en brandyxa.
Nej, lägg pengarna på nåt vettigt i stället. Miljön, svälten, utfiskningen, hemlösa. Det skulle säkert räcka med att vi hoppar över melodifestivalen ett år och la de pengarna på ett problem, så skulle vi kirra det. Otroligt.

Hej på Er!

PcO2

Det verkar som om vi har problem med miljön.
Polerna smälter och vintern verkar utebli.
Så om vi bortser från det uppenbara att vi kommer att brännas i hjäl om, sisådär, 250 år så finns det ytterligare en aspekt på det. Nämligen - våren.
Nu för tiden så blir det ingen vinter hos oss i Värmland. Eller nån annanstans heller. Vilket innebär att vi inte uppskattar vårvindar friska. Jag tänkte på det när jag gick till jobbet i dag. Det var sol, stark vind och ganska ljummet ute. Sanden yrde omkring. Fåglarna kvittrade i alla möjliga träd. Men var jag glad för det? Nej. Jag tyckte bara att det var jävligt jobbigt att ögonen rann.
Hade det här varit i slutet på mars, efter en kall vinter, så hade jag gapat i högan sky över att våren är här. Men icke. Har man ingen vinter, så finns det heller ingen vår. Enkel matematik. Ingen sommar - ingen höst. Så om 10-15 år kommer ingen jävel att ha vårkänslor av den enkla anledningen att ingen uppskattar värmen när den redan varit här året runt.

Så om inte det här funkar på er, då kan ni lika gärna dö i hudcancer. Era jävlar.

Gaystudenter och dyslektiker

I min fortsatta kamp för folkbildning, tänker jag referera till en artikelserie i husorganet DN.
Jag vet inte hur jag ska reagera när jag läst den här. Man blir urheligt förbannad och tröttare än någonsin på människor i allmänhet. Men framför allt på samhället. Vi tillåter detta att hända, urskillningslöst. Ingen tar debatt.
Folk har blivit dokusåpefierade i dag. Ingen törs ha en åsikt och stå för den.
Vi bygger ett samhälle för ynkryggar!

Kränkt? Va fan menar du? Du är kränkt om jag kallar dig jävla kuksugare och slår dig på käften. Eller om jag inte låter dig få ett jobba för att du är invandrare. Då är du kränkt. Inte för att vi tycker olika. Det är det här med oliktänkandet som är det fina i en demokrati serru. Att det ska finnas utrymme för alla (inom normala etiska gränser). Men det här håller på att urholka rättvisan totalt.
Nu så, till länken:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=743702
(det är tre delar)


Läs och bli arg!

Bitter skit.

Pga ett missöde i Universals skivfabrik (sic!), så har Tomas AW's nya skiva blivit en vecka försenad! Jag blev förstenad. Jag hade ju planer för nästa vecka när skivan skulle komma. Hur göra nu? Jämnmod finns inte på kartan. Narkotika!!

Alla Hjärtans Dag ja. Var så god!

http://www.sourpatch.org

:)

Tannenbaum

I dag tänker jag tillåta mig själv att vara ignorant, helt dum i huvudet. Tänk på mig som ett barn som inte börjat skolan. Okej?

Jag har, från flera olika håll, nu fått höra en teori om hur vi ska rädda jorden från all koldioxid. Om vi tar, motsvarande, 10% av NATO's budget och planterar träd för de pengarna, så har vi löst problemet med den globala uppvärmningen. Okej. Vi benar lite i det här först.
Koldioxid är ett globalt problem, inte bara i Tyskland och Polen. Det är vi överens om väl?
Sålunda borde det egentligen inte spela någon roll var på jorden vi planterar de här nya träden? De gör nytta var de än kommer?
Pudelns kärna är: globalt-plantera träd.
Vi ska alltså sätta i gång och plantera en massa träd nu. Visst, det kan kanske vara bra att plantera lite mer där ökenutbredningen är som värst. Men på det stora hela, behöver jorden mer träd, i allmänhet.
Nu kommer kruxet.

Hur kan vi tro att det här kommer lösa några problem? Häng med här nu. De här träden som så fint ska planteras runt hela vår jord. De finns ju redan. De växer nånstans och bara väntar på att få bli planterade i Afrika och utanför Krakow, där de kan insupa all härlig koldioxid. Alltså konsumerar de redan sin mängd koldioxid. Oavsett var på jorden de står. Och problemet var ju globalt, som vi sa.
Det kan vara så enkelt det här, att det är odla fler träd man menar. Men det har jag varken hört eller sett nånstans. Det står plantera överallt. Det kan man bara göra med träd som redan finns.
Nån som har en idé? Hogie?

För övrigt är jag jävligt snuvig i näsan. Jag är röd och har ont, i näsan alltså. Känner mig lite folkilsken och tätt.
Fast iofs, det var en riktigt snygg, kvinnlig patient på jobbet i dag, som tyckte att jag var snygg. Bara en sån sak. Då behövde jag inte snyta mig på ett tag.... :)

Himlen är mörk och fin

DSC00287.JPG
Himlen är mörk och fin

Så har slutade den här kvällen.

DSC00288.JPG
Så har slutade den här kvällen.