Hästmannen

Hoppas ni såg dokumentären i går på SVT? Om "Hästmannen" Stig-Anders.
Han har levt hela sitt liv på en gård som gått i arv i generationer. Ingen familj. Ingen bil, traktor, moderniteter. Elen verkar han bara använda till radion, för att lyssna på väderleksrapporten. Han äter nästan bara bröd, som han bakar själv. Hans dagliga umgänge består av hans hästar och kor. Han driver ett lant- och skogsbruk. För hand. Han sätter potatisen för hand! Fattar ni?
Gripande skildring. Han har en vän - Madeleine. Hon är väl hans enda kontakt med yttervärlden nästan. Hon hjälper till på gården när stormen Gudrun skövlat Småland. Stig-Anders blir sjuk och hamnar så småningom på ett kommunalt boende.
Repriser den 8/3 och 10/3. Ni måste se den!
Det finns en websida också. Adressen, på internet-språk, blir ganska underfundigt rena motsatsen till Stig-Anders:

www.hastmannen.com

Inte missa.

Kommentarer
Postat av: J. Hall

På tal om hästmannen. Jag vet inte om du minns när vi gick från systemet för ett tag sen och såg och hörde en märklig man vid soltorget. Han såg ut som Ian Gillans brorsa men lät som killen som är gay i Little Britain. Han var med på tolvan häromveckan. Han är tydligen en sån där som talar med djur. I det här fallet en häst.

2007-03-05 @ 22:11:03
Postat av: Skägget

Ja, just jävlar. Han ja, som vi skojade lite om. Det kommer jag i håg. Han är alltså mannen som talar med hästar? Mäktigt......eller nåt.

2007-03-06 @ 21:52:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback