Landsort

Jag tänkte att jag skulle skriva nåt helt otroligt inspirerat här. Men när jag väl kom fram till sidan, så tog det liksom bara slut. Konstigt det där. Ena stunden är huvudet fullt av grejer som jag vill förmedla. Å andra stunden har det liksom bara dragit. Var tar det vägen? Åker det på semester? Eller är det bara och handlar? Tankar bilen kanske? Den här tiden på året kanske det lämnar in deklarationen?

Såg förresten att svenska folket gärna skulle betala högre skatt, om sjukvården blev bättre. Där ser man. Svenskar bågnar inte under skattetrycket om det är för rätt ändamål. Det finns hopp för Svenne Banan. Undrar vad som händer om vi höjer skatten på villor? Eller bensin?

Den 21 april träder strejkvarslet i kraft för sjuksköterskorna. Eftersom jag tillhör den yrkesgruppen, ska det bli synnerligen intressant att se vad som händer. Min spaning är:

Dag 1 - Ingenting. Stort massmedialt uppbåd.
Dag 2 - Som dag 1. Nu med uppföljning från akuten i Karlstad, och operation.
Dag 3 - Intervju med nån från Landstingets adm., förmodligen Gunnar Blomqvist, han beskriver läget som oroande. "Tredje part drabbas", d.v.s. allmänheten. Gunnar vägrar inse att Landstinget också har ett ansvar i konflikten.
Dag 4 - Allmänhetens sympati svänger, när de inser att väntetiderna på de olika avdelningarna har nått taket. Man får vänta minst sex timmar på en vanlig provtagning.
Dag 5 - SKL ger ett skambud som Vårdförbundet känner sig tvingade att acceptera.
Dag 6 - Konflikten mynnar ut i lönehöjningar på 4,7- 2,8 och 2% över tre år. Men fredsplikt inskrivet i avtalet.
Dag xx - Miljoner sjuksköterskor avsätter styrelsen för Vårdförbundet och bildar ett nytt fackförbund. SOm omedelbart tar ut alla medlemmar i strejk.

My ass.
Det är bara att byta jobb känns det som. Landstinget är en vampyr, och vi har ingen vitlök.


Kommentarer
Postat av: Annakin

Väl talat!

2008-04-10 @ 12:35:53
Postat av: Jojjo

Landstinget borde försvinna. Mycket pengar går in från skattemedel men kommer inte ut på rätt sätt, konstigt...

2008-04-10 @ 20:37:11
Postat av: Martin

Din spaning är ju korrekt än så länge. Gunnar B säger visserligen "Inga kommentarer" i dagens NWT men förmodligen kommer det ut ett nytt pressmeddelande senare under dagen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback